Snorkelen in de Rode Zee: welke budgetcamera gaat er mee onder water?

Snorkelen in de Rode Zee staat bij zo goed als elke winter op de vakantieagenda. Maar heb je altijd een dure topcamera nodig om aanvaardbare onderwaterfoto’s te nemen? Wij namen de budgetcamera Olympus Though TG-320 mee voor een trip onder water. Benieuwd wat wij ervan vonden?

Zeg ons: ‘lange winters in België’ en wij denken: ’tijd om te gaan snorkelen in de Rode Zee in Egypte’! Niets zo leuk als een halve dag in het water te liggen, op zoek naar kleurrijke vissen, waterschildpadden en dolfijnen. Onderwaterfoto’s nemen van al dat moois is zeker part of the fun. Tegenwoordig zijn we allemaal met een Go Pro in de weer om heel dat onderwatergebeuren op film vast te leggen – nog nooit zoveel Go Pro’s bijeen gezien als tijdens onze laatste trip naar de Rode Zee! – maar je met ook een basistoestel voor een superlage prijs kun je aardig wat leuke foto’s nemen. Wij probeerden de Olympus Though, een toestel waar we iets meer dan 100 euro voor betaalden.

De Rode Zee is één van de mooiste bestemmingen ter wereld om te snorkelen en/of te duiken. Onze vaste stek is Marsa Alam, waar we verblijven in een resort met een eigen rif. Op een paar meter van het strand kun je zo de zee induiken om er de koralen en de onderwaterwereld te bewonderen.

Onderstaande foto’s werden genomen met een eenvoudig toestel, de  Olympus Though TG-320, een budget onderwatercamera, niet alleen gemaakt om te gaan snorkelen maar bedoeld om alle sportieve activiteiten netjes op foto vast te leggen. Deze Olympus heet niet voor niets ’though’ en kan gerust tegen een stootje. Neem ‘em dus gerust mee tijdens het snorkelen, klimmen, kajakken of wat dan ook: de Though overleeft het zonder schrammen of blutsen.

We moeten wel toegeven: onze onderwaterfoto’s waren niet altijd even scherp, en de snelheid waarop het toestel reageert is wat traag, maar voor 119 euro krijg je meer dan waar (en plezier!) voor je geld. Na vier vakanties aan de Rode Zee (denk: uren in het water hangen, bedolven worden onder het zand van het strand, schudden en rammelen tijdens een woestijntocht…) doet onze Though nog steeds wat ie moet doen: mooie foto’s nemen. Toegegeven: er zijn betere toestellen op de markt, en aan onze Go Pro kan hij zeker niet tippen, maar voor de prijs is hij een topper.

red sea snorkeling egyptred sea snorkeling egypt red sea snorkeling egypt red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt red sea snorkeling three corners egypt red sea snorkeling egypt underwater-pictures red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus thoughWelk toestel nemen jullie mee op reis voor een actieve ? Smartphone, budgetcamera of (semi)professioneel toestel? Tips iemand?

Zin in nog meer Egypte-foto’s? Neem een kijkje hier: Terug naar Egypte in 15 foto’s.