7.3K03
AfrikaAfrika

Snorkelen in de Rode Zee: welke budgetcamera gaat er mee onder water?

De Rode Zee staat hoog op de verlanglijst voor winterse vakanties, en snorkelen is een absolute must-do. Maar is een prijzige high-end camera altijd noodzakelijk voor acceptabele onderwaterfoto’s? Wij hebben de budgetcamera Olympus Tough TG-320 meegenomen op een onderwateravontuur om het uit te testen. Benieuwd naar onze ervaringen?

Bij het noemen van “lange winters in België” denken wij direct aan snorkelen in het betoverende water van de Rode Zee in Egypte! Er gaat niets boven een halve dag in het water, op zoek naar kleurrijke vissen, schildpadden en dolfijnen. Onderwaterfoto’s maken van al dit prachtigs is absoluut een onderdeel van de pret. Tegenwoordig zie je iedereen in de weer met een GoPro om het hele onderwateravontuur op film vast te leggen – we hebben nog nooit zoveel GoPro’s bij elkaar gezien als tijdens onze laatste reis naar de Rode Zee! – maar met een betaalbare camera kun je ook heel wat mooie foto’s maken. Wij hebben de Olympus Tough uitgeprobeerd, een camera die iets meer dan 100 euro kostte.

De Rode Zee is een van ’s werelds mooiste bestemmingen om te snorkelen en/of te duiken. Onze favoriete plek is Marsa Alam, waar we verblijven in een resort met een eigen rif. Op slechts een paar meter van het strand kun je direct de zee in om te genieten van de prachtige koralen en de onderwaterwereld.

De onderstaande foto’s zijn genomen met de eenvoudige Olympus Tough TG-320, een budgetvriendelijke onderwatercamera die niet alleen geschikt is voor snorkelen, maar ook voor het vastleggen van allerlei sportieve activiteiten. Deze Olympus is niet voor niets ’tough’ genoemd, hij kan tegen een stootje. Dus neem hem gerust mee tijdens het snorkelen, klimmen, kajakken of wat je ook maar wilt doen – de Tough overleeft het zonder krassen of deuken.

We moeten eerlijk toegeven: onze onderwaterfoto’s waren niet altijd even scherp en de reactiesnelheid van de camera was wat traag. Maar voor 119 euro krijg je absoluut waar voor je geld én veel plezier. Na vier vakanties aan de Rode Zee (denk aan urenlang in het water hangen, bedolven worden onder het zand van het strand, schudden en rammelen tijdens een woestijntocht…) doet onze Tough nog steeds wat hij moet doen: prachtige foto’s maken. Natuurlijk zijn er betere camera’s op de markt en kan hij niet op tegen onze GoPro, maar voor deze prijs is hij absoluut een topper.

red sea snorkeling egyptred sea snorkeling egypt red sea snorkeling egypt red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt red sea snorkeling three corners egypt red sea snorkeling egypt underwater-pictures red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though red sea snorkeling egypt underwater-pictures with a olympus though

Zin in nog meer Egypte-foto’s? Neem een kijkje hier: Terug naar Egypte in 15 foto’s.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You might also like