Terug naar Egypte in 15 foto’s

De allereerste reis die ik ooit maakte was naar Egypte. Op mijn eentje nota bene. Ik was pas afgestudeerd, had een job gevonden, apetrots op mijn eerste loonbriefje en heel ongeduldig om alles op te souperen aan een geweldige reis. Het viel behoorlijk tegen.

Ten eerste kon ik als ‘verantwoordelijke volwassene met een job’ niet zomaar de boel de boel laten om te gaan reizen. Eerst de vakantieperiode afwachten dus. En ten tweede: met het ‘fortuin’ dat ik kreeg in ruil voor een maand had werken geraakte ik nauwelijks de grens over. Maar goed: even flink sparen en regelmatig eens nagaan of ik al ergens heen kon dat de moeite was. En zie, dankzij een uitzonderlijk goedkoop ticket bleek Egypte plots binnen de mogelijkheden te liggen. De rugzak was vlug gepakt, ik kon niet vlug genoeg in Caïro zijn. Op het programma stond een rondreis doorheen het land, met als hoogtepunten de Piramides (die overigens dik tegenvielen), de Sinaïwoestijn, Luxor en de Rode Zee natuurlijk.

Dat is ondertussen een eeuwigheid geleden en hoewel ik toen dacht dat ik na mijn reis wellicht nooit meer naar Egypte zou terugkeren (waarom zou ik, had ik niet alles al gezien?) ben ik er nog héél vaak geweest. Om een Nijlcruise te maken, om te snorkelen, om te leren duiken, om even wat zon op te doen tijdens een lange winter bij ons… Elk jaar vinden we wel een reden om een weekje in Egypte te gaan uitblazen.

Egypte is ondertussen een bijzonder prijsvriendelijke bestemming. Toegeven: op je eentje rondreizen in Egypte lijkt gezien de politieke onstabiele situatie misschien niet meteen aan te raden, maar een groepsreis, een ontspannend verblijf in een luxe resort aan de Rode Zee of een inspirerende Nijlcruise staan zeker garant voor een onvergetelijke vakantie. Vooral nu Buitenlandse zaken het reisadvies heeft versoepeld, zetten veel touroperators dit seizoen zwaar in op Egypte als winterbestemming. Laten we hopen dat het er nu een beetje de goede kant op gaat en het toerisme er inderdaad weer opgepikt wordt. Voor ons is het de ideale zonnebestemming tijdens de winter, voor de mensen ter plaatse een bron van inkomsten. Wij hebben alvast plannen om deze winter nog maar eens naar Egypte af te zakken. Ondertussen moet ik het doen met deze foto’s, de meeste ervan zijn genomen tijdens een bezoek aan de Karnak Tempel in Luxor.

egypteblog32
egypteblog27
egypteblog30
egypteblog28
egypteblog29
egypteblog11
egypteblog8
egypteblog5
egypteblog18
egypteblog17
egypteblog10
egypteblog4
egypteblog3
egypteblog2
egypteblog26

Ben jij recent nog naar Egypte op vakantie geweest? Wat was jouw ervaring? Laat het ons weten!