7.1K02

New hotspot: slow shoppen bij JUTTU (in Antwerpen en Brugge)

In Antwerpen ging er al een JUTTU open en joehoe, toeters en bellen want op 2 december krijgt ook Brugge een eigen JUTTU.

JUTTU, wat in het Fins verhaal of anekdote betekent, speelt in op de huidige beweging om minder impulsief te shoppen maar je aankopen bewuster te ervaren. Geen overvolle rekken om in te graaien dus, maar ruimte en rust tussen de inspirerende lifestylecorners met zo’n 60 merken voor home en wardrobe.

In Antwerpen ging al een eerste shop open, en die ziet er zo uit:

Net zoals in Antwerpen is de winkel in Brugge ingedeeld in verschillende corners die elk hun eigen mix van fashion, deco en food bieden. Het aanbod omvat meer meer dan 60 lokale en internationale merken; enkele merken zoals Aiayu, Selected en Sort of Coal kan je zelfs exclusief in Brugge vinden.

Enkele voorbeelden? Fashion: The Alchemist, People Tree, Kuyichi, o my bag!, Wunderwerk, Armed angels, Kings of Indigo, Aymara, A beautiful story,…
Deco: Hadithi, Woo, Flink, Seepje, Papette, Storytiles, Ogreen,…
Food: Baru, Le monde en tube,…

Ook creatieve ontwerpers krijgen een platform bij JUTTU Brugge: zij mogen op geregelde tijdstippen experimenteren met een eigen pop-up space in de winkel. Véronique Leysen bijt met haar breilabel Maurice Knitwear de spits af. Exclusief voor JUTTU ontwierp ze een collectie van 3 stuks, ‘Maurice loves JUTTU’.

Power to our people

Het idee komt van JUTTU komt van het team achter outdoorketen A.S.Adventure, en wij vinden het concept van slow shopping alvast bijzonder inspirerend. “Bij A.S.Adventure ontdekten we geregeld prachtige nieuwe merken die niet zozeer in het A.S.Adventure-concept thuishoorden. Zo is JUTTU ontstaan: vanuit de goesting om iets nieuws neer te zetten, iets dat paste binnen de trend naar originele producten met een sterk verhaal”, vertelt Vicki Pyliser, spokesperson van JUTTU. “We kiezen resoluut voor een sterke mix van lokale en internationale namen binnen mode en interieur. Met JUTTU creëren we ons eigen universum waar al deze geliefde merken in passen.”

Vanaf woensdag 2 december kan je dus ook in JUTTU Brugge shoppen, in de Noordzandstraat 54.

JUTTU Antwerpen bevindt zich op de Meir 19.

JUTTU… Een naam met vele betekenissen. JUTTU (zn) – afkomst: uit het Fins – spreek uit als: ‘joe toe’ – betekenis: 1. Verhaal of storytelling 2. Artikel in een krant 3. Anekdote (meestal over een incident, kort en vaak humoristisch) 4. Something, vage omschrijving van ‘iets’ (bvb: ‘er is iets tussen die twee mensen, they have ‘JUTTU’) 5. Voorkeur (bvb: ‘dat is helemaal mijn ding, mijn ‘JUTTU’)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

There are no posts to show right now.