8.1K23
Noord-Dakota

Reizen naar Fargo, waar alles net een beetje anders is

Hoewel we grote fan zijn van Fargo (de televisiereeks) was er geen haar op ons hoofd dat er ooit aan dacht zelf ook effectief eens naar Fargo (het plaatsje) af te zakken. De vrieskou, de eindeloze vlakke – en saaie – landschappen, de sneeuw… het leek ons weinig aantrekkelijk.

Tot de filmmaatschappij 20th Century Fox ons uitdaagde om er een post over te schrijven, met als lokkertje de kans een gratis vliegtuigticket te winnen naar Fargo. We hebben toen inderdaad een Engelstalige post online gezet, én het ticket gewonnen. En omdat we nog steeds grote fan zijn van de serie en Fargo als reisbestemming toch één en ander te bieden heeft, zetten we de post  – lichtjes aangepast – ook even in het Nederlands online. Dus ziehier: 5 redenen waarom je naar Fargo moet reizen.

1. Fargo is verrassend interessant

Denk je dat Fargo saai en oninteressant is? Mis poes!

 • Er zijn 6 plaatsen in de Verenigde Staten die de naam Fargo dragen.  Deze waar wij het over hebben, is degene in Noord-Dakota.
 • Fargo is de grootste stad in Noord-Dakota.
 • Fargo heeft zijn naam te danken aan William George Fargo, medeoprichter van American Express.
 • Volgens de gegevens van de FBI was Noord-Dakota in 2004 en 2005 de meest veilige plek van Amerika.
 • En bizar: volgens Lonely Planet is het ook “een toevluchtsoord voor mensen in het Federal Witness Protection Program“.
 • Fargo heeft een jonge bevolking; de gemiddelde leeftijd bedraagt er 30,2 jaar.
 • In 1948 werd er een UFO gespot boven Fargo. George F. Gorman, een piloot uit Noord-Dakota, beweerde dat hij wel 27 minuten lang een UFO gezien had. Volgens de Amerikaanse luchtmacht was het evenwel een weerballon.

2. Fargo ligt ‘north of normal’

Als je denkt dat Fargo anders is dan anders, dan ben je niet alleen: de mensen van Fargo zelf vinden namelijk dat ze helemaal anders zijn dan de rest van de wereld. De slogan van de stad luidt ‘”north of normal”, en op de Fargo-website krijg je volgende tekst te lezen op de welkomspagina: “Je beseft het zodra je er bent. Je kunt het voelen in de lucht, en de wind. Deze plek is anders. Niet zoals andere plaatsen waar je al geweest bent. Dit is onbekend terrein, en het is meteen de reden waarom je hier tijd wil doorbrengen. Welkom in Fargo, de plaats die de standaard ver boven de norm zet.” Geef toe, toch wel apart, niet?

fargotheatre_truck

3. Er zijn best wel aardige dingen om te bezoeken in Fargo

 • De Red River Zoo: de Red River Zoo opende in 1999 de deuren in een voormalige boerderij. Vandaag kun je er ruim 300 dieren bewonderen.
 • De Alley Fair is een niet te missen evenement waar het beste op gebied van eten, muziek en kunst samen gebracht wordt.
alleyfair
 • Het Plains Art Museum organiseert het hele jaar door verschillende tentoonstellingen. Check de website voor een volledige kalender.
 • Fargo wordt omgeven door prachtige landschappen, het is de perfecte plek om te genieten van een adembenemende zonsondergang. Vooral in het natuurpark  Sheyenne River Valley National Scenic Byway kun je genieten van een prachtig zicht.
 • Liefhebbers van geschiedenis mogen zeker een bezoek aan Bonanzaville niet overslaan. Dit historische openluchtmuseum bestaat uit verschillende gebouwen die herinneren aan de pioniersjaren in Amerika. Helemaal perfect voor een reis terug in de tijd.
fargotheatre
 • In het Fargo Theater kun je heel wat aardige voorstellingen bijwonen. Leuk voor een avondje cultuur.

4. Je zal er geen honger of dorst hebben

In Fargo kun je kiezen uit honderden restaurantjes en bars.

Enkele voorbeelden?

 • Voor de echte Amerikaanse cupcakes moet je naar Gigi’s Cupcakes. De Chocolate Chip Cookie Dough cupcake, de Scarlett Red Velvet cupcake en de Snickerdoodle zijn om duimen en vingers bij af te likken.
 • Voor een traditioneel Amerikaans ontbijt (inclusief bosbessenpannenkoekjes!) is The Boiler Room jouw place to be.
 • Widman’s Candy Shop wordt al sinds 1885 door dezelfde familie gerund. Probeer vooral de chips met een laagje chocolade!
 • Zin in een fris pintje? Dan zit je goed bij de Fargo Brewing Company. Op zaterdagmiddag organiseert de brouwerij rondleidingen. Bierkenners moeten beslist de Wood Chipper en de Iron Horse proeven.

5. Hou je van Fargo (de reeks), dan hou je beslist ook van Fargo (de plaats)

De televisiereeks Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film van de gebroeders Coen en de eerste reeds werd al beloond Golden Globe en drie Emmy Awards. Waarom wij zo’n grote fans zijn van Fargo?  Vanwege de droge humor, de bizarre moorden, het rare sfeertje en de heerlijk geschifte personages. Oscar-winnaar Billy Bob Thornton zet een zalige Lorne Malvo neer, de manipulatieve slechterik die het leven van underdog Lester Nygaard (Martin Freeman) radicaal op z’n kop zet.

Heerlijk om te zien, al denk ik dat het Fargo zelf best wel meevalt met die bizarre mensen en freaky situaties.

Info. www.fargomoorhead.org

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

There are no posts to show right now.