6.8K02

Bewezen: Nederlanders maken meer brokken onderweg dan Belgen

Autohuurspecialist Sunny Cars voerde recent een grootschalig onderzoek uit over autoverhuur bij Belgen en Nederlanders.

Uit het onderzoek kwamen enkele opvallende verschillen tussen Belgische en Nederlandse autohuurders naar voren. Zo blijkt onder meer dat Nederlanders opmerkelijk meer schade en boetes oplopen in het buitenland dan Belgen.

Meer vrouwelijke autohuurders uit België

Een vijfde van de Belgen huurde in de afgelopen drie jaar minstens een keer een auto op reis. Bij de Nederlanders is dat zelfs een op drie.

Terwijl autohuurders in Nederland vooral mannen zijn, gaat het in België gelijk op. Zo huurt maar liefst 55,5% van de Belgische vrouwen een huurauto, terwijl dat percentage bij de Nederlandse vrouwen maar 26% bedraagt.

Nederlanders meer blikschade

Ook in het buitenland schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Zo had meer dan de helft van de Belgen (59,1%) en Nederlanders (58,9%) weleens lakschade aan zijn huurauto.

Opvallend is vooral dat maar liefst 42% van de Nederlanders bovendien al een keer blikschade heeft gehad terwijl dat bij de Belgen maar 9,2% is. Ook bij bandenschade ligt het percentage hoger bij Nederlanders (21,09%) dan bij Belgen (13,5%).

Nederlanders rijden vaker te snel

Naast schade lopen heel wat Belgen en Nederlanders ook autoboetes op tijdens hun vakantie. Zo werd een derde van de Belgen (36%) al eens beboet voor te hard rijden. Opnieuw ligt het percentage bij de Nederlandse autohuurders heel wat hoger. Meer dan de helft van de Nederlanders (51,2%) heeft namelijk weleens een snelheidsboete gekregen.

Aangezien heel wat Belgen en Nederlanders weleens schade hebben aan hun huurauto, is het maar goed dat meer dan de helft van hen kiest voor een all-in huurauto incl. alle verzekeringen, zoals bij Sunny Cars. Een basisverzekering dekt immers niet alles en bovendien ben je in vele gevallen je eigen risico kwijt.

Over Sunny Cars: bij Sunny Cars reserveren vakantiegangers een zorgeloze huurauto. Het bedrijf hanteert een unieke all-informule waarbij all-in ook echt all-in betekent: ongelimiteerde kilometers, alle benodigde verzekeringen, dekking van glas-banden-bodem- en dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende BA-verzekering van € 7,5 miljoen zijn standaard zijn inbegrepen. Als extra optie kun je kiezen voor aanvullende servicepakketten. Sla de wachtrij over met Premium of Express of kies voor het Geen waarborg pakket, zodat je geen creditcard of zelfs cash nodig hebt. Daarnaast beschikt Sunny Cars over een daadkrachtige reserveringsafdeling om klanten voor, tijdens en na hun reis optimaal te helpen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You might also like