34.5K6
Griekenland

Zien: dit zijn de 8 mooiste stranden van Rhodos

Twee redenen waarom Rhodos de ultieme bestemming is voor zonnekloppers: het Griekse eiland telt het meeste zonne-uren van de Middellandse Zee én de vele idyllische stranden zorgen ervoor dat je steeds een paradijselijk plekje vindt om lekker lang van zon, zee en strand te genieten.

Ons doel van de dag: zoveel mogelijk strandjes bezoeken en daaruit de mooiste selecteren. Beslist geen onaangename opdracht: we huurden een Mini (eentje zonder dak, want zo doe je dat in Griekenland) en reden van strand naar strand, het ene al mooier dan het andere. Onze conclusie? Rhodos telt gewoon teveel prachtige stranden om ze allemaal tijdens één vakantie uit te testen. Ziehier onze 7 favoriete stranden, in onwillekeurige volgorde.

1. St. Paul’s Bay

Je botst er bijna vanzelf op als je het stadje Lindos bezoekt. De legende wil dat de apostel Paulus in het jaar 51 n.C. op dit strandde aanspoelde, en daarom vindt je er ook klein kerkje dat naar hem genoemd werd. Maar je bent hier natuurlijk in de eerste plaats om het strand te ontdekken.

De baai bevat eigenlijk 2 stranden; een groter zandstrand in het zuiden, en een kleiner strand noordelijk waar je een mix van zand en keien vindt

Er zijn zonnebedden, toiletten en er is een kleine beachbar aanwezig. Beide stranden zijn ondanks de ligging eerder rustig en heel erg relaxed. Je kunt er ook snorkelen.

2. Anthony Quinn Bay

Geen zandstrand maar dat drukt de pret niet: Anthony Quinn Bay is een plaatje! Het water is er er glashelder de omgeving prachtig. Het strand kreeg de naam van acteur Anthony Quin die het gekocht zou hebben toen hij op Rhodos de film The Guns of Navarone filmde en prompt verliefd werd op dit miniatuur baaitje.

Je kunt er zonnebedden huren en er is een klein restaurantje aanwezig. Het kan er best druk worden tijdens de zomermaanden, maar desondanks een fijne plek om te relaxen.

3. Kolymbia

Hier kun je kiezen uit verschillende stranden, waarvan 2 er vrij groot zijn. Het grootste strand is gelegen ten zuiden van het gelijknamige stadje, het andere grote strand vind je ten noorden. De stranden zijn een mix van zand en keien, je vindt er tal van restaurantjes en shops. Heel erg gezellig.

4. Kalithea Springs

Oorspronkelijk was Kalithea een spa uit de klassieke oudheid, maar de huidige faciliteiten werden gebouwd door de Italianen in 1929. Na een grondige renovatie is het nu een openbaar museum met strand en restaurantjes.

Het strand zelf is eigenlijk relatief klein, met ondiep en rustig water. Vooral de omgeving is bijzonder: het baaitje is bloedmooi (hoe kan het ook anders?) en je vindt er tal van trendy restaurantjes en bars die voor een hippe atmosfeer zorgen.

5. Oasis Beach, Tassos Beach en Nicolas Beach

Net onder de Kaithea Springs bevinden zich 3 charmante baaitjes die zeer dicht bij elkaar liggen. Oasis en Tassos hebben een klein zandstrand, en terwijl Nicolas Beach eigenlijk uit rotsformaties bestaat die je via paadjes kunt bereiken. Heel erg rustig, mooi en dankzij het laag water ook ideaal voor kinderen.

6. Tsambika

Eén van de meest gekende stranden van Rhodos en terecht: dit gouden zandstrand strand – gelegen zo’n 26 kilometer ten zuiden van Rhodos stad – strekt zich 800 meter lang uit en het water is er ondiep en glashelder. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Het strand is erg toeristisch maar je vindt er geen hoogbouw of hotels.

7. Prasonisi

Helemaal in het meest zuidelijke puntje van Rhodos botsen we op het strand Prasonisi. We waren al enige tijd in een soort niemandsland aan het rijden (Prasonisi is gelegen op een onbewoond schiereiland) toen we plots vanop een heuvel zagen hoe mooi dit strand wel niet is: een strook zand waarbij aan de ene kant de golven wild dansen, terwijl aan de andere kant aan het water rustig lijkt te kabbelen. Dit is een echte hotspot voor surfers die zich uitleven op de wilde kant van het strand. Het rustige kant is ideaal voor een stranddagje met kinderen. Er is niet echt een dorp aanwezig, wel een klein ‘centrum’ met restaurantjes.

Ook Rhodos al eens bezocht? Welke zijn jouw favoriete stranden?

Benieuwd waar we verbleven op Rhodos? Check out deze post: Casa Cook Rhodes, boho chic onder de zon.

En dit is wat we er, behalve de jacht op mooie stranden, allemaal deden: Een week in Rhodos: 5 dingen die je absoluut niet mag missen.

Deze post kwam tot stand in samenwerking van Neckermann.

You might also like