8.1K02

Roadtrippen dit jaar nog populairder: Ierland, Noorwegen en IJsland erg in trek

In 2018 trekken we er massaal op uit met een huurauto om nieuwe plekjes te ontdekken. Dat blijkt uit de boekingscijfers van Sunny Cars. De autohuurspecialist merkte een algemene stijging van 25% in de zomerboekingen voor huurauto’s. Populaire roadtriplanden zoals Spanje, Italië en Portugal spannen opnieuw de kroon, maar ook landen zoals Ierland, Noorwegen en IJsland maken in 2018 hun opmars.

Ierland, Noorwegen en IJsland grootste stijgers

Autohuur zit zowat voor elke bestemming in de lift. Opvallend is dat een aantal Belgen dit jaar de zonnige oorden achter zich laten en ervoor kiezen om nieuwe bestemmingen te verkennen. Bij Sunny Cars zijn de grootste procentuele stijgers voor 2018 dan ook Ierland (48%), Noorwegen (44%) en IJsland (42%). Drie bestemmingen die zich laten kenmerken door een onontgonnen natuur en prachtige uitzichten onderweg. Back to nature, lijkt het motto voor 2018.
De top 10 van sterkst in populariteit gestegen autohuurlanden ziet er voor deze zomer als volgt uit:

 

  1. Ierland (+48%)
  2. Noorwegen (+44%)
  3. IJsland (+42%)
  4. Zuid-Afrika (+37%)
  5. Portugal (+33%)
  6. Frankrijk (+32%)
  7. Griekenland en Italië (+31%)
  8. UK (+26%)
  9. Spanje (+20%)
  10. Kroatië (+7%)

Zuid-Europa blijft dé roadtripbestemming voor Belgen

In absolute cijfers zijn het opnieuw de Zuid-Europese landen die de kroon spannen. Net als in 2016 en 2017 zijn Spanje, Italië en Portugal namelijk goed op weg om de favoriete roadtriplanden van de Belgen te worden. Meer dan de helft van alle autohuurders gaat deze zomer naar een van deze drie landen toe. Ook Frankrijk, Griekenland en Zuid-Afrika scoren goed.

Bij Sunny Cars reserveren vakantiegangers een zorgeloze huurauto. Het bedrijf hanteert een unieke all-informule waarbij all-in ook echt all-in betekent: ongelimiteerde kilometers, alle benodigde verzekeringen, dekking van glas-banden-bodem- en dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende BA-verzekering van 7,5 miljoen euro zijn standaard zijn inbegrepen. Als extra optie kun je kiezen voor aanvullende servicepakketten. Sla de wachtrij over met Premium of Express of kies voor het Geen waarborg pakket, zodat je geen creditcard of zelfs cash nodig hebt. Daarnaast beschikt Sunny Cars over een daadkrachtige reserveringsafdeling om klanten voor, tijdens en na hun reis optimaal te helpen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You might also like