Nederland

Overnachten in de beachlodges Brouwersdam: ontspannen aan het water

goeree overflakkee brouwersdam

Tijdens ons weekendje weg in het Nederlandse Goeree-Overflakkee zochten we een slaapplaats waarbij we ons niet alleen in de rust en natuur konden onderdompelen, maar ook zonder veel moeite allerhande sportieve activiteiten konden ondernemen. En die twee verwachtingen werden mooi ingelost door de beadlodges van het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam in Ouddorp.

Dat Goeree-Overflakkee ons hart gestolen heeft, kon je hier al lezen, maar we hadden nog een post tegoed over ons logeeradresje. Omdat we maar voor een kort weekendje weg waren, wilden we er zoveel mogelijk uithalen, en daarom hadden we graag het water dichtbij (en dat is in Goeree-Overflakkee ruimschoots aanwezig) en wilden we ook ter plekke kunnen genieten van watersport én fietsen en wandelen, zonder ons nog te moeten verplaatsen. O ja, en aangezien er drie tienermeiden meereisden, moest het ook nog een beetje hip en trendy zijn, want dat is altijd meegenomen als ze foto’s met hun vriendinnen willen delen.

De beachlodges van het Zeil- en Surfcentrum  Brouwersdam Ouddorp zagen er op de website al veelbelovend uit, en ook in realiteit viel ons tijdelijk onderkomen geweldig mee. Om te beginnen is de locatie top: Brouwersdam is makkelijk te bereiken via de autoweg N57 en ligt vlakbij het Grevelingenmeer wat een trekpleister is voor iedere medemens die fietst, wandelt en vooral ook graag watersport.

Goeree-Overflakkee Brouwersdam

We vonden het er rustig en mooi, en ondanks de relaxte sfeer is er in Brouwersdam beslist geen gebrek aan actie. Buiten het feit dat het een ongelooflijk groot watersportgebied is met jachthavens, zeil, surf en duikscholen (er wordt maar liefst 800.000 keer per jaar gedoken!), lodges en campings, een natuurgebied, wordt er ook nog eens volop ge-event en kun je er tal van (zomer)festivals meepikken.

Het zeil- en surfcentrum is ongetwijfeld het middelpunt van Brouwersdam. Dit prachtige in hout opgetrokken gebouw huisvest niet enkel de zeil- en surfschool, een heuse surf winkel, accomodaties voor groepen en scholen maar ook een restaurant waar het super gezellig tafelen en ontbijten is omringd door het kabbelende water van het Grevelingenmeer.

Wij logeren in één van de beachlodges vlakbij het hoofdgebouw. Deze toffe  lodges zijn ideaal om een paar dagen en nachten met de kids en/of vrienden te verblijven. De beachlodges zijn eenvoudige strandhuisjes, voorzien van isolatie, verwarming, dubbel glas en een badkamer met douche. De inrichting is geïnspireerd op het strand en de zee. Kortom, een comfortabele en leuke stek. Leuk is ook dat elke lodge zijn verhaal heeft. In de B-35 logeer je bijvoorbeeld in de lodge waar Dieter van der Eyken, wereldkampioen freestyle windsurfen 2015, zijn verhaal vertelt, of je kunt relaxen op de strandstoel bij de ‘gouden lodge’ van Dorian van Rijselberghe, de Olympisch windsurfkampioen 2016.

De ligging in het duinlandschap met uitzicht over de Grevelingen zorgt voor de ongedwongen sfeer. Voor iedereen met een zelfs maar een klein beetje zee, zon en strand-gevoel in zijn bloed zijn deze lodges een absolute aanrader.

Er zijn beachlodges beschikbaar voor 2 – 4 – 6 personen. Wil je er ook overnachten, hou er dan rekening mee dat je ofwel zelf je beddengoed en handdoeken dient mee te brengen, of op voorhand laten weten dat graag hebt dat deze aanwezig zijn. Koken is niet mogelijk in de lodges maar in het restaurant in hoofdgebouw kun je heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. Wil je toch liever gezellig in je huisje of op je terrasje tafelen, dan is er er een ontbijtservice mogelijk (in een picknickmand) tegen een extra vergoeding van 1,50 euro per persoon. En in geval van beschikbaarheid kun je ’s middags of ’s avonds ook een pannetje verse mosselen +  een flesje huiswijn bestellen. Klinkt heerlijk, niet?

Info: brouwersdam.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

There are no posts to show right now.