Een picknick op het strand met de Vrienden van de smaak

Of we geen zin hadden om te ontdekken waar Vrienden van de smaak precies om draait? Tuurlijk! Hier moesten we geen twee keer over nadenken! Denk: lekker eten en drinken op een aparte locatie, lokale producten ontdekken en vooral: nieuwe vrienden maken.

Stel je voor: een strand tijdens zonsondergang, een sereen klooster, een romantische kasteeltuin, mysterieuze grotten of een boomgaard in bloei. Voeg daar een eindeloos lange eettafel bij, een topchef die de lekkerste gerechten voor jou klaar maakt en een resem (nieuwe) vrienden. Het concept van Vrienden van de smaak is eenvoudig geniaal, en vooral heel erg lekker.

The setting: the beach in De Panne

De setting: het strand in De Panne

Omdat de eventdiners telkens op een andere locatie plaats vinden, met een andere chef-kok en – uiteraard – andere lokale producten, is elk diner uniek. Vrienden van de smaak is in feite het Belgische equivalent van  ‘Outstanding in the Field‘ in de US en ‘Buitengewoon in het land‘ in Nederland. De meeste diners gebeuren in openlucht, en omdat je in België toch een beetje geluk moet hebben met het weer worden de diners in hoofdzaak tijdens de zomer aangeboden.

Vorig jaar namen wij deel aan het food event op het strand van De Panne. De luxe strandpicknick werd vooraf gegaan door een korte wandeling doorheen De Panne, goed om de honger nog wat aan te scherpen.

Een fantastische setting, bijzonder lekker eten (een mix van het beste uit de Noordzee!), aangenaam gezelschap… geef toe, meer heb je niet nodig voor een geslaagde avond aan zee.

Recent verscheen ook het kookboek Met Vrienden van de Smaak aan tafel‘, boordevol sfeervolle foto’s en lekkere recepten. Mooi om in te bladeren en een aanrader voor wie zelf graag in de potten en pannen roert. Kopen!